Oprema

Elektormotorna vitla

Isporučujemo, montiramo i servisiramo elektromotorna vitla svih tipova i proizvođača. Kupcima nudimo nova i rabljena elektromotorna vitla sa minimalnom garancijom od dvije godine.
U našoj ponudi se mogu pronaći elektromotorna vitla proizvođača kao što su Podem, Stahl, Demag, SWF i ostali.
Pored isporuke i montaže, nudimo i servisiranje i generalni remont elektromotornih vitala.
Elektromotorna vitla koriste se sa razne nosivosti, brzine dizanja i visine dizanja tereta, karakteriše ih dug vijek trajanja uz redovan servis.

Motor reduktori

Firma Seming raspolaže i sa širokim asortimanom motor reduktora kako novih tako i rabljenih. Vršimo isporuku, ugradnju i servisiranje svih vrsta motor reduktora po zahtjevu kupca.

Čelična užad

Vršimo isporuku, zamjenu i servisiranje svih vrsta čeličnih užadi raznih promjera. Raspolažemo sa svim vrstama čeličnih užadi za mosne dizalice, portalne kranove, građevinske dizalice i teretne liftove.
Čelična užad služe za podizanje tereta koristeći elektromotorni pogon, ugrađuju se raznih promjere ovisno o vrsti i težini teretan koji se namjerava podići.

Kuke

U ponudi imamo i kuke za dizalice raznih nosivosti za sve vrste dizalica.

Upravljačke kutije – tastature

Ukoliko Vam je potrebna tastatura za građevinsku dizalicu, betonaru ili bilo koju drugu vrstu dizalice na pravom ste mjestu. Vršimo isporuku sih vrsta upravljačkih kutija sa dva, tri, četiri ili više tastera.

Daljinske komande

Isporučujemo i ugrađujemo sve vrste daljinskih komandi raznih proizvođača.
Daljinske komande služe radi lakšeg i jednostavnijeg manevrisanja teretom. S obzirom da nisu vezane kablom kao standarnde komande tastature, mnogo su praktičnije i sigurnije za upravljati sredstvima unutrašnjeg transporta

Frekventni uređaji

U našoj ponudi nalaze se i frekventni uređaji/regulatori raznih proizvođača a sve po zahtjevu kupca. Iz ponude izvajamo frekvetne uređaje marke Siemens i Emerson.
Frekventni regulatori/pretvarači su uređaji za kontinuiranu promjenu brzine vrtnje elektromotora. Danas sa svojim namjenskim funkcijama čine središte reguliranog elektromotornog pogona. Frekventni pretvarači omogućuju mjerenje varijabli i dijagnostiku, te zaštitu, nadzor, upravljanje i regulaciju elektromotornog pogona odnosno procesnih veličina.

Napojni vod

Projektujemo, isporučujemo i monitramo sve vrste napojnih vodova za dizalice raznih dužina i jačina, bilo da se radi o napajanju jedne dizalice ili više dizalica na istoj kranskoj stazi.
Napojni vodovi koriste se za napajanje raznih vrsta mosnih i portalnih kranova. Ovisno o potrebi jedan napojni vod može napajati više vrsta sredstava unutrašnjeg transporta.

Lančane dizalice

Naša firma vrši isporuku, montažu i servisiranje lančanih dizalica svih proizvođača po zahtjevu kupca.
Lančane dizalice pretežno se ugrađuju u prostore gdje se rijetko koriste, npr. prilikom određenih remonta na mjesečnom ili godišnjem nivou.

Elektro ormari i elektro oprema

Naša firma specijalizovana je i za projektovanje, izradu, isporuku kao i montažu raznih vrsta elektro ormara i elektro opreme za mosne kranove, portalne kranove, građevinske dizalice kao i teretne liftove. Takođe vršimo i remont postojećih elektro ormara i elektro opreme koju posjedujete i dovodimo je u funkcionalno stanje.